lördag 4 december 2010

Mer bilder än ord...

Jag börjar från igår. Här har farmor och farfar precis kommit så vi sitter och gottar oss och dricker en kopp thé/kaffe och en macka med tomtens ost på (Tips! Det är grymme god ost köpt på Falbygdens ost)

Därefter så var det ju dax för det årliga pepparkaksbaket. Vi körde på och bakade allesammans. Jösses va fort det gick då!





Farmor och Lillprinsen på gång. Fina grisar, granar, bockar, gummor och gubbar, stjärnor och hjärtan och några mer obestämbara former blev det. Dom som äter pepparkakor säjer att de var himla goda!




Imorse satte farmor och jag fart. Idag skulle det ju stånkas korv! Vi hade varit och köpt massor av kött, gryn, lök, kryddor, potatis. Löken skulle malas...


...potatisen skulle kokas lite halvmjuk och sen svalna. Detta skulle vi ju naturligtvis gjort igår men det tänkte vi inte på då. Inte heller att mjölken skulle kunnat kokas dagen innan då den också ska vara kall när man blandar i den.





Men vi tar det lugnt och sen när det står på trappen för att svalna då började vi att mala köttfärsen. Den skulle malas två gånger nämligen till köttkorven. Sen smaksättas med ingefära, kryddpeppar, salt, socker mm.





Köttkorvssmeten klar att börja stoppa in i korvskinnet. Ja,, det var liiite .... men kul hade vi!

Det blev faktiskt närmare 16 KILO!!! KORV! Mest köttkorv, dryga 8,5 kilo, men faktiskt 6,5 kilo grynkorv också. Vem sjutton ska käka all denna korv?!?
Det var inte lönsamt men det var jättekul att göra egen korv som jag vet är gjord på prima råvaror! MUMS!
Imorgon ska vi provkoka och smaka. Resten ska frysas in. Nån som har en frys över??... Btw.
Ikväll så blir det tv-tittande och mys! Lilla C är på hajk och vi har bara lillprinsen kvar hemma. Jag funderar på om det inte skulle smaka bra med lite ostbricka ikväll. Jag tror det blir bra.

Inga kommentarer: